Zo lost u de meestvoorkomende wifi-problemen op!

Niets is frustrerender dan een trage verbinding of wifi-problemen, waardoor uw medewerkers niet hun werk kunnen doen. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen die ervoor zorgen dat u in een paar simpele stappen weer over razendsnel internet beschikt. Wij vertellen u hoe u de meestvoorkomende wifi-problemen kunt oplossen.

Trage verbinding

Werkt uw wifi wel, maar is de verbinding enorm traag? Misschien is de afstand tussen de apparaten en de router te groot. Als de gebruikers te ver weg zijn, duurt het te lang om het signaal te verzenden. En daarnaast zal het signaal ook zwakker worden wanneer verschillende routers op hetzelfde kanaal zijn ingesteld. Zorg er daarom voor dat u ze op verschillende kanalen afstemt, zodat ze elkaar niet wegdrukken.

Een verouderde router

Routers zijn in de afgelopen jaren flink verbeterd. Maakt u nog gebruik van een oude router? Dan zou het kunnen dat u daardoor last heeft van wifi-problemen. Oude routers met een 2.4-Ghz-band zijn niet altijd goed genoeg voor het hedendaagse internetverkeer. Met een nieuwere 5-Ghz-band heeft u minder last van storingen.

Verouderde firmware

Wist u dat de firmware van uw router ook kan verouderen? Dit kan tot wifi-problemen leiden, zoals een trage verbinding. Update daarom regelmatig de firmware van uw router en controleer daarnaast of ook de software op uw apparaten bijgewerkt is.

Teveel gebruikers

Er is een limiet aan het aantal apparaten dat verbonden kan zijn met een access-point. Wanneer die limiet bereikt wordt, heeft dit een trage verbinding of zelfs storingen tot gevolg. Door meerdere access-points te installeren, kan het netwerk meerdere gebruikers aan. En door load balancing toe te passen, zullen de routers bij drukte de gebruikers automatisch overschakelen op een andere router.

Problemen laten oplossen

Heeft u de bovenstaande tips toegepast en ziet u nog geen resultaat? Wij kunnen op locatie een wifi-meting voor u uitvoeren. We controleren de dekking in het gehele pand en bieden professionele zakelijke wifi-oplossingen op maat. Neem contact op voor sneller internet.

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: