Zeg nee tegen computervirussen!

Virussen, phising en spam… we krijgen er allemaal vroeg of laat wel eens mee te maken. Toch kunt u zelf wel degelijk een aantal maatregelen nemen om virussen waar mogelijk te voorkomen. Is uw computer wel goed genoeg beschermd? Loop onze 6 tips na, om te controleren of uw computer en gegevens voldoende beschermd zijn.

1. Houd uw software up-to-date

Door naar kleine bugs in computersoftware te zoeken, kunnen hackers malware plaatsen. Softwaremakers proberen deze potentiele lekken te dichten door middel van software updates. Wij raden u daarom aan om uw software altijd direct te updaten.

2. Gebruik een antivirusprogramma

Wilt u virussen voorkomen en in een vroegtijdig stadium kunnen opsporen? Een antivirusprogramma zorgt ervoor dat u zo goed mogelijk tegen virussen beschermd bent. Er zijn verschillende gratis programma’s te vinden, maar deze zullen uw computer niet volledig beschermen. Kies liever voor software van gerenommeerde fabrikanten voor écht goede beveiliging.

3. Gebruik een sterk wachtwoord

Deze tip lijkt misschien een open deur, maar het zou u verbazen hoeveel mensen zwakke wachtenwoorden gebruiken voor hun belangrijke accounts. Gebruik voor elke website een nieuw wachtwoord. Een wachtwoordmanager zoals LastPass kan u helpen om al uw wachtwoorden veilig te beheren.

4. Klik nooit op links in e-mails

Volgens Microsoft wordt bijna de helft van de Windows-computers door een virus besmet doordat de gebruiker op een link in een e-mail klikt. Ontvangt u een e-mail van een afzender die u niet herkent? Dan is het niet verstandig om op links te klikken. Verwijder de e-mail meteen en blokkeer de afzender.

5. Schakel een firewall in

Veel mensen denken dat het genoeg is om een antivirusprogramma te installeren op de computer. Maar dat betekent niet dat de computer ook automatisch met een firewall beschermd is. Controleer daarom of de firewall ook daadwerkelijk ingeschakeld is.

6. Blokkeer pop-ups

Pop-ups kunnen erg irritant zijn. Maar daarnaast kunnen pop-ups ook links met virussen bevatten. Zorg er daarom voor dat u pop-ups blokkeert. Zo weet u zeker dat u geen kwaadaardige malware binnenhaalt.

Spam, virussen en malware kunnen grote gevolgen voor uw computer of bedrijfsnetwerk hebben. Voorkom zoveel mogelijk problemen door uw computer goed te beveiligen. Wij kunnen u adviseren over de beste antivirussoftware en firewalls. Neem contact op voor een beter beschermde computer.

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: