Waarom zou u een image van uw harddisk / SSD maken?

Elite-image-van-uw-harddisk-SSD2

Heeft u meer opslag ruimte nodig op uw computer? Wilt u een goede back-up maken van uw systeem? Of wilt u een groot aantal computers van dezelfde programma’s voorzien? U kunt natuurlijk alle programma’s handmatig installeren. Maar wist u dat het nog veel makkelijker kan? Door een image van uw harddisk / SSD te maken, kunt u het gehele systeem direct overzetten.

Wat is een disk image?

Een disk image is het maken van een kopie van de schijf of partitie waar het besturingssysteem op staat. Het gehele systeem wordt gekopieerd, inclusief de programma’s die erop staan, de persoonlijke gegevens en de instellingen. Alles wordt in een keer overgezet en uw nieuwe computer is direct gebruiksklaar.

Waarom zou u een image maken?

Met een nieuwe harddisk / SSD kunt u de opslagruimte van uw computer vergroten of uw trage computer sneller maken. De bestanden op uw bestaande harddisk / SSD kunt u natuurlijk opslaan in de Cloud of op een externe harde schijf. Maar hoe zit het met uw systeem? Deze kan door middel van een image worden overgezet op uw nieuwe harddisk / SSD. Een disk image kan daarnaast ook gebruikt worden om een back-up te maken van het hele systeem van uw computer. Mocht er iets mis gaan, dan kunt terugvallen op de back-up.

En wat is het voordeel voor uw bedrijf?

Bedrijven kopen vaak grote hoeveelheden computers tegelijk, die met alleen Windows worden geleverd. Het kost helaas veel tijd om op deze computers een voor een dezelfde software te installeren. Door al een image te laten maken voordat de computers worden geleverd, weet u zeker dat ze allemaal van hetzelfde systeem en dezelfde software zijn voorzien.

Heeft u hulp nodig bij het maken van een image? Of bestelt u meerdere computers tegelijk? Wij kunnen u helpen en maken een image voordat we uw nieuwe computer leveren. Neem contact op en vraag naar de mogelijkheden.

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: