Voorkom RSI met een ergonomische werkplek

We zitten veel achter onze PCs en notebooks, zowel thuis als op kantoor. Het is dan ook niet verbazend dat veel Nederlanders last van RSI-klachten hebben. Deze klachten worden veroorzaakt door een slechte werkhouding, verkeerd afgestelde apparatuur of het ontbreken van ergonomische hulpmiddelen. Met onze tips kunt u uw kantoor zelf ergonomisch inrichten om RSI te voorkomen.

Het beeldscherm

Men denkt vaak dat het vooral notebooks zijn, die ervoor zorgen dat u last van nekklachten krijgt. Maar wist u dat u ook nekklachten kunt krijgen wanneer de monitor van uw PC op de verkeerde hoogte is afgesteld? De kijkafstand dient minimaal 50 centimeter te bedragen, waarbij de bovenste regel op ooghoogte moet vallen. Typt u blind? Dan kunt u het scherm beter zo afstellen dat uw ogen precies in het midden vallen. Met een monitor riser of monitor steun, kunt u uw scherm in hoogte verstellen voor de ideale zithouding.

De muis

Heeft u aan het einde van de werkdag ook vaak last van uw rechterhand? Een slecht ondersteunende muis kan leiden tot vervelende RSI-klachten. De oplossing is een ergonomische muis, die ervoor zorgt dat uw hand in een natuurlijkere neutrale positie wordt gehouden, waardoor de spanning op de spieren wordt verlaagd. En doordat er minder druk op uw pols komt te liggen, neemt u vanzelf een meer ontspannen werkhouding aan. Zorg ervoor dat uw hand altijd in het verlengde van uw onderarm ligt en dat u grotere bewegingen vanuit de ellenboog maakt, niet vanuit de pols.

Het toetsenbord

Een ergonomisch toetsenbord is essentieel voor een ontspannen werkplek. Het is belangrijk dat uw onderarmen, polsen en handen in een horizontale lijn liggen, waarbij de handen zich gemakkelijk kunnen verplaatsen over het toetsenbord. Het ergonomische toetsenbord is op zo’n manier gevormd, dat u in een natuurlijke zithouding achter de computer kunt werken. Een compact toetsenbord verkleint de reikafstand naar de muis. En voor mensen die blind typen is er een gesplitst toetsenbord, die minder spierspanning veroorzaakt op de handen, polsen en armen.

Voorkom RSI-klachten in uw handen, schouders en nek. Voor elke werkplek kunnen wij een passende oplossing bieden. In onze webshop vindt u producten die het ergonomisch werken bevorderen. Staat een product dat u zoekt er niet tussen? Neem contact met ons op en wij zorgen dat we het product zo snel mogelijk kunnen leveren.

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: