Foto: Online backup via Elite Automatisering

Online back-up

Online back-up: wel zo veilig

Een fysieke back-up is altijd handig en verstandig. Toch raden wij u aan om ook online back-ups te maken. Automatisch, zodat u het niet kunt vergeten. Zo zorgt u ervoor dat u bij een calamiteit gewoon kunt doorwerken. Zelfs als uw kantoor is afgebrand of de bestanden op uw harde schijf, NAS of server corrupt zijn geraakt.

Fysieke back-up is kwetsbaar

Een fysieke back-up staat bij de meeste bedrijven gewoon op kantoor. Maar wat als er wordt ingebroken, of als er brand uitbreekt? Dan loopt u kans dat u zowel de computers als de back-ups kwijt bent. Met een beetje pech bent u al uw werk kwijt, uw administratie en andere cruciale bedrijfsgegevens. Kunt u uw bedrijf dan nog voortzetten? Wel als u een online back-up heeft.

Ransomware blokkeert alles

Fysieke back-ups zijn verbonden aan uw computer of netwerk. Stel dat u slachtoffer wordt van internetcriminelen. Die kunnen bijvoorbeeld van afstand ransomware op uw computer installeren en uw gegevens versleutelen. Tenzij u betaalt, krijgt u uw data niet meer terug. Die digitale narigheid belandt vanzelf ook op de harde schijf die aan uw computer hangt, of op de NAS of server die aan uw netwerk is verbonden.

Veilige externe opslag van data

Elite Automatisering richt graag uw online back-up voor u in. Uw data worden versleuteld en veilig getransporteerd naar een externe data-opslag. Wij controleren de back-up regelmatig voor u, zodat u zeker weet dat u erop kunt terugvallen wanneer dat nodig is. Als er dan een calamiteit is, dragen wij de data persoonlijk aan u over en kunt u gewoon weer aan het werk.

Bespaar tijd, geld en moeite

De maandelijkse kosten voor online back-ups zijn laag. U hoeft namelijk niet te investeren in speciale hard- of software. Verder bent u niet verantwoordelijk voor het periodieke onderhoud en voor het controleren van de back-ups. Dat scheelt uw interne organisatie weer tijd, geld en moeite. Bovendien automatiseren wij uw online back-up, zodat u niet kunt vergeten om uw gegevens extern op te slaan. Uw back-up is altijd up-to-date en beschikbaar. Een veilig gevoel.

Elite Automatisering

Wij helpen u graag bij het kiezen en inrichten van uw online back-upfaciliteit. Neem contact op voor meer informatie of een offerte.

P.S. Is uw netwerk afdoende beveiligd? Lees hier waarom dat in deze tijd zo belangrijk is.

Deel dit met je favoriete social media platform: