Is uw laptop ook zo traag? Tips voor een snellere laptop!

Is uw laptop ook zo traag? Tips voor een snellere laptop!
Duurt het veel te lang om uw laptop op te starten? Zijn de programma’s traag en lijken internetpagina’s soms bevroren? Een langzame laptop is erg vervelend, maar gelukkig betekent dit niet direct dat u hem dient te laten repareren. Met een aantal handige tips kunt u de laptop eerst zelf opschonen, zodat de prestaties worden verbeterd.

1. Verwijder overbodige programma’s

Gebruikt u echt wel alle programma’s op uw laptop? Waarschijnlijk niet. Verwijder ongebruikte programma’s en let hierbij op dat u ook de resten wist die vaak achterblijven, waaronder mappen en icoontjes.

2. Ruim de schijf op

Programma’s maken gebruik van tijdelijke bestanden. Deze blijven achter op uw C-schijf en kunnen ervoor zorgen dat uw laptop traag wordt en dat een ruimtetekort ontstaat. Het programma ‘Schijf opruimen’ van Windows zorgt ervoor dat dit soort bestanden worden gewist. Maar ook tools zoals CCleaner helpen bij het opruimen van de schijf.

3. Standaard opstarten uitzetten

Is de laptop vooral heel erg traag tijdens het opstarten? Waarschijnlijk start hij dan veel programma’s automatisch op, wat een belasting van het systeem is. U kunt het automatisch opstarten voor bijna alle programma’s uitzetten, maar zorg ervoor dat u de anti-virus programma’s aan laat staan.

4. Installeer Windows opnieuw

Heeft u een Windows computer? Dan kan het helpen om Windows opnieuw te installeren. Dit is een redelijke klus, maar zorgt er meestal voor dat de grootste problemen verholpen zijn en de laptop of computer weer snel werkt.

5. Verwijder cookies en installeer een adblocker

Duurt vooral het browsen op het internet te lang? Dan is het verstandig om cookies en tijdelijke internetbestanden te verwijderen, omdat deze geheugen in beslag nemen. Daarnaast raden we aan om een adblocker in te schakelen, want daardoor laden internetpagina’s tot wel 2,5 keer sneller.

Nog steeds een trage laptop?

Heeft u nog steeds een trage laptop na deze tips? Dan is het verstandig om oude onderdelen te laten vervangen. Wij kunnen een nieuwe SSD of meer geheugen plaatsen. Ook kunnen wij de ventilatoren schoonmaken, wat de laptop verrassend veel sneller kan maken. Bel ons direct voor een afspraak.

Bel mij terug

HEEFT U NOG VRAGEN?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: