Gooi nooit zomaar uw oude hardware weg!

eliteautomatisering-Gooi-nooit-zomaar-uw-oude-hardware-weg

Computers, telefoons en andere apparaten hebben niet het eeuwige leven. Wanneer ze worden vervangen, worden verouderde toestellen meestal achter in de opslagruimte gestopt of bij het grofvuil gezet. Maar wist u dat uw waardevolle bedrijfsdata dan letterlijk op straat ligt? Wij vertellen wat u kunt doen met uw oude hardware.

Recycle apparaten

Veel mensen bewaren hun oude apparatuur, omdat ze niet weten wat ze ermee moeten doen. Het is beter om hardeware te recyclen. Ook als apparaten niet meer werken, kunnen delen ervan nog wel worden gebruikt. Zo bevatten apparaten vaak schaarse edelmetalen, waaronder goud, zilver en koper. Hoe meer deze schaarse producten kunnen worden hergebruikt, hoe lager de kosten zijn voor nieuwe apparatuur. Daarnaast is recyclen ook beter voor het milieu.

Bescherm uw data

Recyclen is de beste optie. Maar dit betekent niet dat u uw apparaten naar een willekeurig recyclebedrijf kunt sturen. Uw persoonlijke informatie is namelijk op de telefoon of computer opgeslagen. Veel mensen denken dat het wissen van alle data de juiste oplossing is. Maar deze oplossing is zeker niet betrouwbaar, want verwijderde data kan worden teruggehaald. Bedrijven die geld beloven voor uw telefoon, verkopen vaak uw data weer door.

Gecertificeerd verwijderen

De oplossing? De data op uw systemen gecertificeerd laten verwijderen. Dit kunt u laten doen door gespecialiseerde bedrijven die werken volgens de Europese normen. Hierdoor weet u zeker dat uw gegevens volledig worden verwijderd en onherstelbaar zijn. Zij zullen vervolgens het restmateriaal voor u recyclen. En let op, niet alleen computers hebben een harde schijf met data, maar ook bijvoorbeeld printers en kopieermachines bevatten uw persoonlijke informatie.

Wilt u uw hardware gecertificeerd laten verwijderen? Dan bent u bij Elite aan het juist adres. U stuurt de hardware naar ons toe en wij zorgen ervoor dat uw gegevens onherstelbaar worden gewist. Neem contact met ons op om uw hardware gecertificeerd te laten vernietigen.

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: