Fysieke back-up of online back-up?

Heeft u al uw bestanden wel goed opgeslagen? Desktops en notebooks gaan helaas wel eens kapot. Door een back-up van uw harde schijf te maken, verliest u nooit uw werkbestanden, muziek en dierbare familiefoto’s. Voorkomen is in dit geval beter dan genezen. U kunt uw bestanden op twee manieren opslaan: in de digitale Cloud of op een externe harde schijf. Wat zijn de voor- en nadelen van deze twee back-up systemen?

De voordelen van een fysieke back-up

Veel mensen vinden het fijn om een back-up op een fysiek apparaat te maken, dat geeft een veilig gevoel. U weet dat er een plek is waar u al uw bestanden kunt vinden en u kunt de externe harde schijf op een veilige plaats bewaren.

De kosten van een externe harde schijf zijn eenmalig. De schijf heeft daarnaast vaak een groot geheugen en het systeem is snel; in enkele minuten kunt u al uw bestanden opslaan.

Een nadeel is dat een fysieke schijf kapot kan gaan. Helaas is de levensduur van zelfs de beste externe harde schijven niet honderd procent betrouwbaar. Ook kan de schijf worden aangetast door water of vuur of worden gestolen.

De voordelen van een online back-up

Er zijn verschillende Cloud-diensten die de mogelijkheid bieden om uw bestanden online op te slaan. Het voordeel van een online back-up in de Cloud is dat u altijd en overal bij uw documenten kunt. U hoeft geen schijf meer mee te nemen. Daarbij kunt u vaak verschillende apparaten aan elkaar koppelen, zodat ook uw telefoon en tablet synchroniseren met uw computer.

Voor Cloud-services betaalt u een maandelijks bedrag, wat niet veel hoeft te kosten. Daarbij is de Cloud goed versleuteld en zijn uw bestanden veilig opgeslagen.

Een online back-up heeft ook nadelen. Zo is deze trager dan een externe schijf. En daarnaast heeft u toegang tot het internet nodig om de bestanden op te kunnen slaan.

Ons advies

Ons advies is om van beide back-up systemen gebruik te maken. Zorg ervoor dat u altijd uw bestanden op een fysieke schijf zet, maar daarnaast ook een back-up in de Cloud opslaat. Zo zijn uw bestanden optimaal beschermd en zal er niets verloren gaan. Heeft u hulp nodig bij het maken van back-ups van al uw bestanden? Wij kunnen u hierbij helpen!

Bel mij terug

Heeft u nog vragen?

Vul uw e-mail of telefoonnummer in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op!

Deel dit met je favoriete social media platform: