Bellen via het internet (VoIP) voor uw bedrijf

Bellen via het internet (VoIP) voor uw bedrijf

Belt u nog via de vaste lijn op uw kantoor? Misschien wordt het tijd om over te stappen op VoIP. Hosted VoIP is telefonie via de Cloud, waarbij het toestel slechts op het internet aangesloten hoeft te zijn. Dit is niet alleen goedkoper dan analoge en ISDN telefonie, maar biedt ook veel voordelen.

Geen fysieke lijn nodig

Een van de duidelijke voordelen is dat er geen vaste lijn meer nodig is, want VoIP werkt geheel via uw internetverbinding. Er zijn minder kabels nodig, want de computer en VoIP-telefoon kunnen op hetzelfde netwerk worden aangesloten. Hierdoor is de kwaliteit hoog en is bellen met HD-kwaliteit mogelijk.

Geen telefooncentrale nodig

Bij ISDN heeft u een telefooncentrale nodig, waarmee meerdere toestellen kunnen worden aangesloten. De telefooncentrale regelt het keuzemenu, wachtmuziek of een wachtrij. Bij VoIP kunt u kiezen voor hosted VoIP. Dan maakt u van dezelfde functies gebruik als bij een belcentrale, maar dan in de Cloud.

Thuiswerken mogelijk

Met VoIP kunt u met elke internetverbinding bellen. U kunt hierdoor vanuit huis werken en alsnog met het zakelijke telefoonnummer bellen. Ook kunt u inkomende telefoongesprekken thuis ontvangen via de VoIP verbinding.

Doorschakelen naar mobiele telefoon

Het overschakelen van een bedrijfsnummer naar een mobiele telefoon kon al. Maar met VoIP kunt u dit instellen volgens een schema. U kunt er dan bijvoorbeeld voor kiezen om alleen doordeweeks na werktijd en in het weekend het nummer door te laten schakelen.

Beter bereikbaar

Anders dan bij analoge telefonie, is het aantal mensen dat tegelijk kan bellen bij VoIP onbeperkt. De bandbreedte van het internet bepaalt welke capaciteit het netwerk aankan. Ook bent u tijdens een internetstoring nog steeds bereikbaar. Wanneer er geen internet is, worden inkomende gesprekken doorgeschakeld naar een mobiele telefoon met netwerk.

VoIP is voor bedrijven een ideale oplossing. Doordat u de centrale deelt, zijn de kosten veel lager. Medewerkers worden flexibeler en kunnen overal bellen. Wil u weten hoe u VoIP aansluit? Lees hier verder.

Mail ons

Mail ons

Deel dit met je favoriete social media platform: