Altijd en overal samenwerken met collega’s? Dat kan!

Altijd en overal samenwerken met collega’s? Dat kan!

Steeds meer bedrijven geloven in Het Nieuwe Werken, waarbij werkzaamheden onafhankelijk van tijd en plaats kunnen worden uitgevoerd. Teamleden mogen thuis werken en bepalen hun eigen werktijden. Deze manier van flexibel werken is niet alleen heel erg fijn voor iedereen, maar kan ook veel winst opleveren… mits werknemers genoeg tools hebben om soepel te kunnen communiceren. Hoe zorg je ervoor dat iedereen altijd en overal kan werken?

Tools voor samenwerken

Er bestaan veel verschillende tools die ervoor zorgen dat werknemers samen kunnen werken. Denk aan e-mail, chat, video-calls en online omgevingen. Het probleem is dat teams vaak hun eigen programma’s gebruiken, waardoor communicatie tussen de verschillende afdelingen niet op elkaar aansluit. Medewerkers moeten steeds schakelen tussen verschillende software en apps en bij elk van deze programma’s opnieuw inloggen. Dit kost tijd en zorgt voor veel frustratie.

Communiceren met Microsoft Teams

Microsoft Teams is het samenwerkingplatform van Office 365. Het is een geïntegreerde chatdienst waarmee je meerdere communicatiekanalen kunt aanmaken. Elk project of team heeft een eigen kanaal, waardoor het overzicht voor iedereen bewaard blijft. Zo gaat er geen communicatie verloren, zoals bij e-mails vaak het geval is, en kunnen de juiste personen aan elke chat worden toegevoegd.

Integratie met Office 365

Er bestaande meerdere programma’s die deze chatplatformen bieden, maar het grote voordeel van Teams is dat het geïntegreerd is met de andere programma’s van Office 365. Je kunt gezamenlijk gebruik maken van Word, Excel, Powerpoint, OneNote en SharPoint. En daarnaast is Office 365 Cloud-based waardoor het kan worden gebruikt op elk toestel. Zo kan iedereen altijd en overal werken.

Door gebruik te maken van Office 365 kunnen teams met één systeem gebruik maken van alle functies die zij nodig hebben en wordt alle communicatie binnen het bedrijf gestroomlijnd. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Je kunt ons direct bereiken op 033-4557000.

Mail ons

Mail ons

Deel dit met je favoriete social media platform: